Recept: O la la Clafoutis!

Clafoutis, recept, taart, dessert, Frankrijk, toetje

Als je houdt van quick-wins (ik wel!), dan moet je deze klassieker beslist eens proberen. De ingrediënten heb je vast al in huis. En hiermee kom je eindelijk van die pot kersen af die ooit via je kerstpakket je keuken insloop. Durf je dat niet aan, dan kan ander fruit ook. Iets met een zuurtje erin doet het extra goed voor de smaak. Traditioneel eet je Clafoutis lauwwarm. Maar vooraf maken en dan even in de magnetron is wel zo relaxed en koud gaat ook prima.

Ingrediënten clafoutis

500 g fruit vers of uit blik (b.v. kersen)
250 ml volle melk
50 g bloem
3 eieren
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
poedersuiker om te bestrooien
(+ Ovenschaal van ongeveer 24 cm doorsnee)

Zet de oven alvast op 180-200 graden.

Vet je ovenschaal of bakblik in. Snij het fruit in stukjes ter grootte van een kers en verspreid ze over de bodem. Doe alle ingrediënten in een kom en mix alles tot een luchtig geheel. Schenk het beslag over het fruit en bak de clafoutis in 40 tot 50 minuten goudbruin. Warm serveren voorzien van een goede poedersneeuwstorm.

C’est du gâteau! zeggen de Fransen dan. Dat is cake!
Nu weer door met klussen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.